top of page

Snabb lunch - en genväg till nyttig mat

Vill du gå ner i vikt, eller bara äta nyttig mat?


nyttig mat

Vi på Vilgott anser att man oftast börjar i fel ände, det vill säga man fokuserar mer på viktnedgång snarare än maten man äter.


Därför fokuserar vi oftast på vågen och låter den styra vad man ska äta snarare än att fokusera på att äta rätt.


Visste du att 90% av alla människor som har tappat kilon tack vare sin diet återfår sina tappade kilon. När det kommer till dieter så går vi människor på cirka 126 olika dieter under vår livstid.


Vi tycker att man ska sluta tänka kortsiktigt och börja tänka långsiktigt med det menar vi att man ska börja fokusera på att lägga till nyttig mat i redan befintlig kost. Du ska inte börja med att ge dig själv restriktioner, vilket får en negativ mental effekt. Därigenom kan du successivt anpassa din diet utefter vad det är som fungerar just för dig.


Eftersom man börjar fokuserar på att lägga till snarare än att ta bort så tror vi att det leder till en sundare men framför allt en hållbar livsstil.


Nyttig mat är färgstark mat


vegetariska recept

Det som är grönt är oftast nyttigt. Man bör låta grönsaker och frukt vara en stor och viktig del av maten. Vegetarisk mat är per definition mycket grönsaker och frukt.


Dessutom så finns det en annan positiv sida av att äta vegetariskt och det är bra för miljön. Låt därför grönsakerna vara en stor och viktig del av maten.


När man ska inkludera mer grönsaker i sin mat så tror många att det bara gäller färska grönsaker, men frysta grönsaker är också nyttigt.


Frysta är faktiskt lika nyttigt som färska och oftast billigare och har längre hållbarhet. Detta är både skonsamt för dig, plånboken och miljön.


Det är inte så krångligt som man tror att äta vegetariskt. Viktiga att poängtera det behöver inte vara allt eller inget, du kan addera en vegetarisk rätt i veckan eller börja äta vegetariskt till lunch, vi tror på en balanserad kosthållning.


Nyttiga vegetariska recept


Ett bra sätt att få inspiration på hur man kan äta mer grönsaker och vegetariskt är att titta på olika sidor med vegetariska recept. Nedan har vi listat några sådana sidor (klicka på hyperlänken).

Var inte rädd för kolhydrater!


Ofta tänker man att nyttigt innebär mat utan kolhydrater. Man får inte glömma att kolhydrater är den energin som ger oss kraften att orka med dagen och/eller träningspasset.


Kolhydraterna är människans bensin kan man säga, utan den så går vår motor på tomgång. Precis som med allting annat så ska man äta detta med måtta och man ska fokusera på att äta rätt sorts kolhydrater. Dessa finner du bland annat i grönsaker och baljväxter.


Vilgott, en snabb lunch som är nyttig kalorisnål och vegetarisk!


snabb lunch

Vi på Vilgott anser att en hälsosam livsstil börjar med maten, därför har vi utvecklat våra nyttiga kalorisnåla och vegetariska maträtter. Vilgott är perfekt för dig när du inte orkar laga en nyttig matlåda eller om du är upptagen och inte hinner gå ut och köpa en nyttig lunch när du är på jobbet eller på hemmakontoret.


Vilgott passar inte bara som en snabb lunch, den fungerar precis lika bra som alternativ till en nyttig middag. Vilgott passar också lika bra som ett mellanmål för den hungriga.


Vilgott är komplett och fungerar som en nyttig snabb lunch, mellanmål eller middag, klar att ätas på 5-7 minuter, häll bara på kokande vatten.


Vilgott är en genväg till att äta nyttig mat - snabbt, gott och hälsosamt.


// Vilgott


14 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page